Камбанарията в центъра на гр. БялаГрад Бяла варненско се намира на едно от най живописните места по Българското северно черноморие в подножието на най-източните склонове на Стара Планина. Намира се на 55км. южно от гр. Варна и на 70км. северно от гр. Бургас.
 Бяла е спокойно и приветливо градче  с  добре развивити туризъм и хотелиерство. Надморската височина на града е 42 м. Бреговата ивица на общината се характеризира със съчетание от скалист бряг, малки заливи, плажови ивици с пясъчни дюни.  Планинския и морски климат прави град Бяла едно чудесно за отдих място както през лятото така и през зимата. Отсъствието на промишлени обекти   гарантира екологичната чистота на района.
плажа на местноста КарадереКара дере е най-южната местност по Варненското черноморие. Намира се между град Бяла и село Горица в близост до северните склонове на Стара планина и недалеч от защитената зона Иракли. Местността е дива, няма инфраструктура и точно затова се харесва от много туристи. Плажът е чист, некаменист, на места граничи с гора, другаде - с храсти. Има добри условия за сърф и палатков туризъм. 
фенономена Белите скалиФеномена „Белите скали” представляват непрекъснат скален геоложки профил с геохроноложка граница Креда- Терциер и съпътстваща я иридиево- редкоментална аномалия. Това е първата Креда- Терциер граница в България и по думите на проф. Прайзингер /ръководител на експедицията по разкриването им/, те са буквално на “една ръка” разстояние.   Бяла е четвъртото място в света, където са открити следи за гигантския космически катаклизъм на границата Креда- Терциер, довел до края на ерата на динозаврите и дал шанс за развитието на бозайниците. „ Белите скали” се намират в най-северната част на централния плаж.
масив от лозя в покрайнините на гр. БялаБяла – прекрасен винарски край. Лозята, виното и морската риба са привличали хората от древни времена до наши дни. В изба „Шато Полихронов“ ще се запознаете с развилата се традиция на богатия лозарски регион около Бяла. „Шато Полихронов“ се е специализирала в производството на подбрани сортове червени и бели вина. Количеството на всяка партида е не повече от 800-1000 бутилки, като се използват типични за Черноморския регион сортове - Димят, Мерло, Варненски мискет, Шардоне и Траминер. За повече информация разгледайте сайта на избата: www.polihronoff.com
пристанището на гр. Бяла

 

Пристанището на Бяла предлага възможности за развите на водния транспорт и привлекателен морски туризъм. Пристанището може да приютява риболовни лодки и яхти. Там винаги се предлагат пресни морски дарове. Може да си направите една незабравима разходка с лодка покрай бреговете на града.